even voorstellen..

“Vanaf mijn 12e ontstond er een grote passie voor Social Media en online ondernemen. Toentertijd kon ik bijna een miljoen mensen bereiken op Hyves. Ik had allemaal pagina’s met veel voorkomende interesses en actuele onderwerpen, waardoor het bereik al snel gigantisch werd. Toen mijn mailbox ineens voller raakte met e-mails van grote partijen om te mogen promoten via mijn netwerk, besefte ik dat dit wel eens een ‘uit de hand gelopen hobby’ kon gaan worden. Mijn netwerk op Hyves breidde ik uit op Facebook en andere platformen die interessant werden. Ik begon het serieus te nemen en runde vanuit mijn zolderkamer in Pijnacker-Nootdorp ineens een bedrijf.”

Verder kwam ik meerdere keren in de publiciteit met eigen initiatieven. Als iedereen achter de tv zat om het laatste nieuws te bekijken over iets opmerkelijks, zat ik alweer achter mijn laptop om daar pagina’s en community’s voor aan te maken. Met het nieuwe regeerakkoord merkte ik bijvoorbeeld dat er veel mensen tegen waren. Ik maakte een pagina hiervoor en bereikte met mijn berichten meer dan 1,5 miljoen Nederlanders in 3 dagen tijd. Zelf had ik nog geen idee wat een regeerakkoord eigenlijk was. Ik heb met deze initiatieven enorm veel ervaring opgedaan en wist na een verloop van tijd precies wat het gedrag van mensen op Social Media is.

social media voorlichting

Toen ik ongeveer 15 jaar was, merkte ik steeds vaker dat er een grote Social Media kloof was tussen ouders en kinderen, zo ook tussen docenten en leerlingen. Ik begon hierop in te spelen via een maatschappelijke stage bij het Jongerenwerk Pijnacker-Nootdorp, waarna ik een talentencontract kreeg en mij verder kon ontwikkelen. Ik ging de klassen in en gaf presentaties tijdens ouderavonden op scholen. De vraag hiernaar bleek enorm en mijn presentaties werden erg gewaardeerd, waardoor ik dit al snel groter wilde aanpakken. Pakketten voor scholen met Social Media voorlichting en workshops voor leerlingen, ouders en als training voor docenten.

heden

Naast mijn studie leerde ik mezelf aan om websites te ontwikkelen. In combinatie met al mijn diensten op het gebied van Social Media ontstond hierdoor RV Webdiensten. Inmiddels geef ik nog steeds voorlichting en training op het gebied van Social Media. Dit doe ik voor tientallen scholen per schooljaar, maar ook voor gemeenten en overheidsinstanties zoals de Politie. RV Webdiensten is hiernaast gegroeid naar een Full-Service Marketingbureau. We verzorgen met 7 jonge talenten alles van A tot Z op het gebied van marketing: websites en webshops, Social Media beheer, design, advies, trainingen, online marketing, video- en fotografie.

pijnacker – nootdorp

Ik ben geboren en getogen in Pijnacker-Nootdorp, het kan dan ook niet anders dat ik mijn zolderkamer heb ingeruild voor een kantoor op loopafstand. We hebben opdrachtgevers door heel Nederland en zelfs internationaal. Om dit vanuit Pijnacker-Nootdorp te regelen zorgt vaak voor een leuke uitleg aan opdrachtgevers over ons dorp. Toch blijven we ons ook focussen op lokale ondernemers in en rondom de gemeente. Van zzp’ers tot MKB’ers, lokaal ondernemen met mond-tot-mond reclame als gevolg is altijd de meest waardevolle manier van promotie. De gemeente als opdrachtgever zag ik daarom ook als een erg leuke erkenning.